Plačiau apie odos tipus

Oda būna normali, sausa, riebi ir mišri.
Norite sužinoti, kas tinka jūsų odai? Atlikite šį testą ir perskaitykite patarimus, kaip ją prižiūrėti. Netrukus pastebėsite, kad odos būklė pagerėjo. Testą atlikite tik ant visiškai švarios odos. Atsistokite gerai apšviestoje vietoje prieš veidrodį ir nuoširdžiai atsakykite į pateiktus klausimus.

TESTAS

    1. Ar odoje ryškiai matomos raukšlelės?
      A. Jų beveik nėra.
      B. Taip, raukšlelių daug ir jos gana ryškios.
      C. Aiškiau matomos tik ryškios mimikos raukšlelės kaktoje, aplink akis ir nosies kampučiuose.
      D. Raukšlelių tikrai nedaug ir jos vos pastebimos.
    2. Atsargiai pirštais palieskite ir patyrinėkite odą. Kaip ji atrodo?
      A. Oda stangri, blizgi, dažnai nusėta spuogelių, inkštirų, kartais net nugaros ir krūtinės srityse.
      B. Oda sausa, plona, kartais net permatoma, patepus netinkama priemone šerpetoja.
      C. Veido oda normali. Kartais išberia kaktą, smakrą ir nosį.
      D. Oda atrodo gražiai – elastinga, sveika ir gaivi.
    3. Kokios jūsų veido poros?
      A. Nelabai gražios: didelės, kai kuriose vietose smarkiai išsiplėtusios.
      B. Labai smulkios, vos įžiūrimos.
      C. Labiau pastebimos ant nosies, smakro ir kaktos.
      D. Normalios, nekrintančios į akis.
    4. Kaip jaučiatės nusipraususi veidą ar po apsilankymo baseine?
      A. Jokių nemalonių pojūčių: veido odos netempia, neperšti.
      B. Dažnai juntamas nemalonus tempimas, veido oda šerpetoja, sausėja.
      C. Visada kamuoja nemalonūs pojūčiai: tempimas, šiurkštumas, sausumas.
      D. Labai retai juntami kokie nors pokyčiai.
    5. Kaip jūsų oda reaguoja į saulės vonias?
      A. Įdega greitai ir smarkiai.
      B. Tampa jautri, parausta, ją tempia ir peršti.
      C. Kai kuriose vietose parausta.
      D. Oda tolygiai ir dailiai nurunda.

Daugiausia atsakymų A. Jūsų oda riebi. Tokią odą reikia kruopščiai prižiūrėti. Ryškios ir išsiplėtusios odos poros dažnai užsikemša, neretai supūliuoja. Negana to, tokia oda nuolat blizga – veidas visą laiką atrodo tarsi išteptas kremu ar suprakaitavęs. Dailiosios lyties atstovės turi suprasti, kad tokia oda reikia nuolat rūpintis, antraip ji atrodys neprižiūrėta ir nešvari. Sakote, vienas vargas? Galite pasiguosti tuo, kad riebi oda lėčiau sensta ir ne taip sparčiai raukšlėjasi. Kosmetikės patarimas Riebią odą būtina kruopščiai valyti, kad neužsikimštų poros, reguliariai tinkamu šveitikliu šalinti negyvas ląsteles net porą kartų per savaitę ir naudoti tik riebiai odai skirtas priemones. Nepamirškite nuolat drėkinti – riebios odos nereikia išsausinti. Būtinai atgaivinkite ją lengvomis drėkinamosiomis odos priežiūros priemonėmis. Jeigu Naudojate kreminę pudrą, rinkitės skirtą riebiai odai. Nepamirškite kuo sveikiau maitintis (venkite keptų ir aštrių patiekalų, riebalų, šokolado), sportuokite.
Daugiausia atsakymų B. Jūsų oda sausa. Jeigu esate jauna, jūsų oda atrodo gražiai ir estetiškai. Deja, vyresnes moteris vargina nemalonūs pojūčiai: odą tempia, peršti, ypač po vandens procedūrų. Tokio tipo oda dažnai būna itin jautri – patepus nauja kosmetikos priemone, ant jos atsiranda sausų dėmių, ji smarkiai sudirgsta, ją ima deginti. Sausa oda dažniausiai būna gelsvo atspalvio, kai kuriose vietose paraudusi ir su išsiplėtusiais kapiliarais skruostų srityje. Tokia oda sparčiau sensta. Kosmetikės patarimas Kad jaustumėtės komfortiškai ir oda neatspindėtų jūsų amžiaus, ją reikia gerai drėkinti. Padės natūralios drėkinamosios priemonės: kremai, kaukės, vyresnėms moterims tinka aliejai ir serumai. Drėkinamąsias kaukes patartina naudoti porą kartų per savaitę. Sausos odos intensyviai nešveiskite, prauskite tik drungnu vandeniu. Svarbu ir sveikas gyvenimo būdas: gerkite daugiau vandens, valgykite vaisių ir daržovių, saikingai lepinkitės saulės voniomis. Jeigu jūsų oda sausa, kremai ir dekoratyvinės kosmetikos priemonės turi būti su apsauga nuo ultravioletinių saulės spindulių.
Daugiausia atsakymų C. Jūsų oda mišri. Jūsų nosies, kaktos bei smakro oda yra riebi, o skruostų – sausa arba normali. Ko gero, supratote, kad turite naudoti skirtingų rūšių kosmetiką. Sausas veido dalis reikia drėkinti, riebias – valyti, reguliariai šveisti tinkamu šveitikliu ir dezinfekuoti kosmetikės parinkta priemone. Taigi apsišarvuokite kantrybe ir tinkamai pasirūpinkite mišria veido oda.
Daugiausia atsakymų D. Jūsų oda normali. Greičiausiai veido oda jums nekelia didelių rūpesčių: normaliai reaguoja į temperatūrų pokyčius, saulę ir kosmetikos priemones. Jei jūsų oda yra normali, drąsiai galite išbandyti naujas kosmetikos priemones. Nebijokite eksperimentuoti ir tikrai rasite labiausiai tinkančią ir patinkančią.
Nors tokio tipo oda nekelia rūpesčių ir gražiai atrodo, ją irgi reikia palepinti drėkinamaisiais ir jūsų amžiui skirtais maitinamaisiais kremais, kaukėmis, tinkamu šveitikliu pašalinti suragėjusias odos ląsteles, kasdien valyti, tonizuoti ir saugoti nuo saulės. Stenkitės, kad jūsų oda kuo ilgiau išliktų graži, elastinga, gaivi ir sveika.

Odos tipai yra nulemti genetikos. Bet gali kiek kisti esant sveikatos, vidinės būsenos, vaistų vartojimo,su amžiumi esančiais pakitimais, tam tikrais gyvenimo periodais (pvz.menstruacijos, menopauzė). Visada geriausia žinoti savo odos tipą, stiprinti odos silpnąsias puses, saugoti nuo žalingų saulės spindulių, drėgmės netekimo ir kitų išorinų bei vidinių faktorių. Juk oda yra didžiausias mūsų organas ,atliekantis ne tik daug svarbių organizmo funkcijų, bet ir turintis ypač svarbų estetinį aspketą.

Nėra jokių produktų krepšelyje.

-15% nuolaida pirmam užsakymui
Prenumeruokite dabar, kad gautumėte nemokamą nuolaidos kupono kodą. Nepraleiskite progos!
    PRENUMERUOTI
    Ne, ačiū