Žarnyno mikrobiota

Šiandieną norėčiau pakalbėti  apie žarnyno sveikatą ir virškinimo sistemą. Nes tai lemia mūsų sveikatą, savijautą bei grožį.  Ar žinote, kad 80 % imuniteto randasi  žarnyne?  Taip, žarnyno imuninė sistema yra didžiausia visame kūne !

mikrobiota – tai taip vadinama mikroorganizmų ekobedruomenė, sukurianti specialią terpę žarnyne ir atliekanti didžiulį darbą. Šie žmogaus burnoje ,žarnyne,šlapimo takuose,lytiniuose organuose,kvėpavimo takuose ir kitur esantys mikroorganizmai sudaro 95 % visų žmogaus ląstelių ir sveria apie 1,5 kg. Žarnyne esantys mikroorganizmai skirstomi į simbiontus, sąlyginai patogeninius ir patogeninius.

Žarnyno mikrobiotos funkcionavimas ir sveika pusiausvyra tiesiogiai įtakoja kitas organizmo sistemas bei atskirų organų veiklą. Žmogaus žarnyne gyvenančius mikroorganizmus ir jų šeimininkus sieja abipusiai naudingi ryšiai- simbiozė.  Tai yra tada, kai mikroorganizmai turi palankią terpę daugintis ir slopina nepageidaujamų patogeninių mikororgnizmų augimą, jų dėka vyksta vitaminų sintezė, todėl žmogus gauna naudą,nes jo atsparumas neigiamai aplinkai stiprėja, stiprėjant jo iminutetui. Normali žmogaus žarnyno mikroflora treneruoja imuninę stm.ir saugo nuo alergijų, žarnyno uždegimų. Žarnyno mikroflorą gali sutrikdyti netinkama mityba,stresas,vartojam vaistai. Dėl mikroorganizmų sudėties pakitimų atsiranda- disbiozė.

Žarnyno mikrobiotos funkcijos:

  • Skaido laktozę, kai žmogus jos netoleruoja
  • Gerina maisto virškinimą ir jo įsisavinimą
  • Aktyvina imuninę sistemą
  • Sintetina B grupės vitaminus,vitaminą K, folinę rūgštį
  • Palaiko reikiamą pH lygį žarnyne
  • Skaido kancerogenines medžiagas
  • Sintetina fermentus ( skaidančius nesuvirškintas medžiagas)
  • Gerina Ca, Mg,Fe pasisavinimą su maistu
  • Perdirba senas ląsteles
  • Slopina puvimo ir patogeninių bakterijų dauginimąsi

Taigi subalansuoti žarnyno mikrobiotai būdingas didelis gerųjų bakterijų skaičius ir jų įvairovė.

Sveika žarnyno pusiausvyra lemia žarnyno pralaidumą toksinams,mažina sepsio ir uždegimo riziką,didina jautrumą insulinui,palaiko sveiką žarnyno,medžiagų apykaitos,širdies ir kraujagyslių sistemos būklę.

Kas palaiko sveiką mikrobiotos balansą?

  • Sveika ir subalansuota ,racionali dieta
  • Sveikas gyvenimo būdas
  • Stresinių situacijų mažinimas,jų valdymas
  • Probiotų ir prebiotų vartojimas
  • Įvairaus skaidulinio maisto vartojimas

Kas neigiamai veikia žarnyno mikroflorą?

  • Daug naudojamų riebalų ir cukraus turinčio maisto
  • Nejudrus gyvenimo būdas
  • Nesaikingas maistinių medžiagų vartojimas
  • Antibiotikai
  • Steroidai
  • Kontraceptikai

Visiems, ką vargina alerginės reakcijos, spuogai, kitos odos problemos, prastas virškinimas, suletėjusi medžiagų apykaita, kas vartoja daug vaistų, mažai valgo vaisių, daržovių, raugintų daržovių reiktų pagalvoti apie probiotikų kursų panaudojimą. Kokius naudoti? Kreipkitės, tikrai parekomenduosiu, ir pagal tai ką pati išbandau,ir pagal tai ką žinau. Svarbu naudoti ne iš miltelių pagamintus probiotinius gaminius,o iš natūraliai fermentuotų ekstraktų. Būkite sveiki ir gražūs.

  1. OHHIRA® 3 METŲ FERMENTACIJA.12-OS RŪŠIŲ PIENO RŪGŠTIES BAKTERIJŲ KOMPLEKSAS

Jis gaminamas tradiciniu natūralios fermentacijos būdu, nenaudojant terminio apdorojimo. Taip yra išsaugomos gyvos pieno rūgšties bakterijos ir vertingos maistinės medžiagos iš augalinių ingredientų. Kapsulėse yra tirštos konsistencijos masė – 3 metų fermentacijos rezultatas.

  • Produkto sudėtyje yra net 12 rūšių pieno rūgšties bakterijų priklausančių Lactobacillus, Bifidobacterium ir Streptococcus šeimoms.
  • Fermentuotoje masėje yra skaidulinių medžiagų, kurios sudaro palankias sąlygas gerųjų žarnyno bakterijų
  1. OHHIRA® 5 METŲ FERMENTACIJA.12-OS DELUX  BAKTERIJŲ KOMPLEKSAS SU SKAIDULOMIS

Natūrali fermentacija be terminio apdorojimo.

  • 36 mln. KFV – 12 rūšių gerųjų bakterijų (PRObiotics): Lactobacillus, Bifidobacterium, S.thermophilus
  • Skaidulų įvairovė (angl.PREbiotics): daržovės, vaisiai, uogos, grybai, jūržolės
  • Biogeniniai metabolitai (angl.POSTbiotics): organinės rūgštys, enzimai, polifenoliai
  • Tinka veganams

Kuo ypatinga Dr.OHHIRA® DELUXE 5 metų formulė?

5 metus natūraliai fermentuoto OM-X® ekstrakto sudėtyje yra net 12 rūšių gerųjų žarnyno bakterijų, priklausančių Lactobacillus, Bifidobacterium ir Streptococcus šeimoms.

Fermentuotoje masėje taip pat yra skaidulinių medžiagų, kurios sudaro palankias sąlygas gerųjų žarnyno bakterijų mitybai ir padeda palaikyti bakterijų pusiausvyrą virškinimo sistemoje.

Per tris fermentacijos metus bakterijų metabolizmo dėka masėje susiformuoja daugiau kaip 500 biogeninių metabolitų – organinių ir amino rūgščių, antimikrobinių peptidų, trumpos grandinės riebalų rūgščių, polifenolių ir t.t

Maistinės skaidulos  (angl. PREbiotics)

Fermentuotos daržovės, vaisiai, uogos, jūržolės, dumbliai ir grybai

Maistinės skaidulos arba skaidulinės medžiagos – tai augalinės kilmės angliavandeniai, t.y. maistinė gerųjų žarnyno bakterijų medžiaga, padedanti jiems greičiau įsitvirtinti žarnyne ir sudaranti geras sąlygas jų mitybai. Šių medžiagų žmogaus plonoji žarna nevirškina ir neįsisavina, jas skaldo storosios žarnos mikroflora. Skirtingoms bakterijų padermėms reikalingas skirtingas skaidulinis maistas.

Į fermentuoto augalinio ekstrakto OM-X® sudėtį įeina natūraliai Japonijos gamtoje užaugę augalai, turtingi mikroelementais, mineralais ir vertingomis maistinėmis medžiagomis:

  • vaisiai ir uogos– slyvos, kininiai ožerškiai, skiautėlapių fikusų vaisiai, šilauogės, raudonosios vaškuonės, kvapiųjų citrinmedžių vaisiai
  • daržovės(špinatas, tamsusis kopūstas)
  • dumbliaiLaminaria ir Undaria bei jūržolės Hijiki
  • grybai – valgomasis dantenis (šiitake), kuokštiniai sėdžiai (maitake), braziliškas agarikas

Biogeniniai  metabolotai  (angl. POSTbiotics)

trumpos grandinės riebalų rūgštys, organinės rūgštys, peptidai, polifenoliai

Biogeniniai metabolitai – tai mažos molekulinės masės medžiagos, susiformavusios bakterijų metabolizmo metu: kuomet bakterijos virškina skaidulas ir netirpius angliavandenius ir gamina sveikatą reguliuojančius ir įtakojančius komponentus:

  • trumpos grandinės riebalų rūgštis (acetatą, propionatą, butiratą)
  • organines rūgštis (įskaitant fulvinę rūgštį)
  • maistines medžiagas ir vitaminus: B grupės vitaminus, vitaminą K, ir amino rūgštis
  • neurotransmiterius: serotoniną, norepinefriną, dopaminą
  • antimikrobinius peptidus (AMP)
  • antioksidantus
  • vandenilio peroksidą

Dr.OHHIRA® formulės sudėtyje yra daugiau kaip 500 biogeninių metabolitų, t.y. medžiagų, susiformavusių probiotinių bakterijų metabolizmo dėkaTai:

  • 247 peptidai
  • 60 organiniųs rūgščių (įskaitant trumpos grandinės riebalų rūgštis ir fulvinę rūgštį)
  • 38 amino rūgštys
  • 80 lipidų
  • 19 angliavandeniai
  • 26 aminai
  • 24 steroliai
  • 10 nukleino rūgščių
  • 12 polifenolių
  • 6 amidai
  • 3 terpenai

Sudėtyje nėra GMO, pieno produktų ir glitimo, dirbtinių priedų, chemikalų, konservantų, dažančių ir kvapiųjų medžiagų, gyvulinės kilmės šalutinių produktų, cheminių trąšų, pesticidų, herbicidų.

UNIKALUS 5 METŲ GAMYBOS PROCESAS

Dr.OHHIRA® formulė yra gaminama natūralios fermentacijos būdu, nenaudojant termiško apdorojimo. Taip yra išsaugomos gyvos probiotinės kultūros, vertingos maistinės medžiagos iš augalinės kilmės ingredientų.

Šis tradicinis japonų gamybos būdas suteikia produktui išskirtinių savybių:

  • Ilga fermentacija natūralioje temperatūroje užtikrina pačių stipriausių bakterijų išlikimą.
  • Produkto brandinimas natūralioje, t.y. kiekvienam sezonui būdingoje, temperatūroje garantuoja bakterjų atsparumą temperatūrų svyravimui, kad užtikrina ilgesnį produkto galiojimo laiką.
  • 5 metus trunkanti fermentacija ir brandinimas pakeičia augalinių ingredientų savybes, kas lemiagerą produkto toleravimą.

Fermentacija ir brandinimas

► Ištisus metus natūraliai Japonijos gamtoje augantys augalai renkami ir dedami į specialias talpas. Vienerius metus jie sluoksniuojami ir nuolat maišomi, kol palaipsniui virsta vientisa tiršta mase.

► Fermentacijai paspartinti pridedama probiotinių bakterijų, priklausančių Lactobacillus, Bifidobacterium ir Streptococcus šeimoms. Masė toliau brandinama anaerobinėmis sąlygomis dar 4 metus.

Kreiptis :  el.paštu : sonata.granovska@gmail.com, tel.nr. : 861313076

peptiii peptidai1

Naudinga
About Sonata Granovska