Kokybiškos kosmetikos pasirinkimas – ką rinktis?

Šį kartą apie kosmetiką ir apie jos pasirinkimą šioje didelėje grožio prekių jūroje. Nemažai metų dirbdama grožio srityje susidūriu su opia klientų kosmetikos pasirinkimo problema. Tai ypač aktualu kalbant apie naujus klientus, kurie pas mane ateidami pirmą kartą atsineša maišus kosmetikos ir išvertus jų turinį dažnai pasidaro liūdna! Arba turėdami gan didelę odos problemą mėtosi, netenka kantrybės ir prisiperka tonas nereikalingų kosmetikos gaminių….

O pasirodo daugybė grožio prekių būna supirkta bet kaip, be konkretaus ir sudėlioto plano spręsti konkrečią odos problemą, taip pat ji būna netinkamai parinkta pagal odos tipą ar esančią odos problemą..  Aš tikiu, kad spalvoti buteliukai ir įmantrios pakuotės su reklaminiais aprašais žada daug ir visko, o jei dar kainos prieinamos arba kosmetika supirkta per nuolaidos?! Viskas yra gerai, ir tos pakuotės ir tie aprašai yra gerai, tačiau yra vienas dalykas į kurį turime atkreipti dėmesį.

Pas mane ateinantys lojalūs ir ilgamečiai klientai ir klientės tikrai žino (aš jiems esu dėkinga), kaip turbūt ir jie (jos) man, kad mes dalinamės išsamiai kas yra kas, kokios kosmetikos rūšys yra, kodėl kainos būna vienokios ar kitokios, ko labiau joms (jiems) reikia – profilaktikos ar gydymo, ir tai visada yra diskusijos, be noro įpiršti produktą.

Mano kaip profesionalo darbas yra padėti savo klientui ne tik sprendžiant jo odos problemas, bet ir padedant susivokti kosmetikos įvairovėje. Nes naudojant tinkamą produktą, tenka pripažinti – padarome puse darbo!

O kad būtų lengviau, pateiksiu keletą patarimų :

Rinkitės konsultaciją pas profesionalą, kuris turi atitinkamą išsilavinimą ir yra praėjęs farmakologijos, chemijos, medžiagotyros, kosmetologijos ir pan. disciplinas: dermatologas, kosmetologas, farmacininkas gali būti tie, kurie padės nepasiklysti…..

Dar reiktų žinoti, kad kosmetika būna keletos rūšių:

  • Profilaktinė
  • Gydomoji

Taip pat kosmetika skirtoma į:

  • Natūrali kosmetika /organinė ar arti natūralios (eko, bio, be parabenų)
  • Standartinė kosmetika
  • Aukšto dermatologinio efektyvumo kosmetika
  • Dermaceutika
  • Mono (vienos veikliosios medžiagos) ar Multi (daug veikliųjų medžiagų )

Arba galima visą kosmetiką suskirstyti į tris dalis:

  • Supresorinė
  • Moduliatorinė
  • Reguliuojamoji

Negaliu teigti 100 %, bet daugybė specialistų žino ,kad į kainą įsisikaičiuoja: produkto veikliosios medžiagos, pakuotė, tyrimai, produkto testavimas (jei jie daromi), logistika, sandėliavimas, mokesčių sistema, distribucija…. Dabar užduokime lausymą sau – jei produktas yra išreklamuotas ir teigiama, kad jo paskirtis atlikti beveik viską ir jis tekainuoja 10-20 eur, tai iš ko jis gali būti pagamintas? Kokia žaliavų kilmė? Kas jį kūrė ir atliko testus? Kiek % yra produkte  yra naftos produktų?

Taigi visada ir visur neskubėkime, užduokime sau klausymus, paskaitykime, pasikonsultuokime, paieškokime ir suraskime tai, ko tikrai mums reikia ir kas mums padės, bet nepakenks. Ir supraskime, jei yra dermatologinė odos problema ar liga ir ją reikia gydyti farmakologinėmis priemonėmis su aktyviomis medžiagomis, taip pat ar odą norime tiesiog sudrėkinti, pamaitinti ar apsaugoti, tuomet ištiesų užteks tiesiog tradicinės kosmetikos.

Su meile – Grožio terapeutė Sonata

 

 

Nėra jokių produktų krepšelyje.

-15% nuolaida pirmam užsakymui
Prenumeruokite dabar, kad gautumėte nemokamą nuolaidos kupono kodą. Nepraleiskite progos!
    PRENUMERUOTI
    Ne, ačiū