Paakių zona

Akių zonos oda yra itin plona, todėl jos struktūra yra kitokia nei kitų kūno odos sluoksnių.

Priemonės paakių zonos priežiūrai

Paakių sritis yra jautriausia ir gležniausia odos zona visame veide, nes paakių  oda yra labai plona (0.1- 0.5 mm) . Be to paakiuose yra mažiausiai riebalinių liaukų, dėlto ši subtili odos zona greičiau gali prarasti elastingumą, greičiau raukšlėjasi ir yra sausesnė. Pirmuosius senėjimo požymius pastebime būtent paakių zonoje.  Bemiegė naktis, sveikatos negalavimai ar netinkamų kosmetikos produktų naudojimas iškart pastebimas būtent paakių srityje.  Paakių odai itin kenkia nesveikas gyvenimo būdas: rūkymas, alkoholis, stresas, nuovargis, miego stoka.

Pagrindinės paakių zonos problemos :

Akių maišeliai ir paburkimas – Jie dažniausiai atsiranda nuo miego trūkumo, per ilgo buvimo saulėje ar alergijos, bei perdidelio naudojamo kremo kiekio.

Žąsų kojelės” – Taip yra  vadinamos  atsiradusios raukšleles po akimis. Jos dažniausiai atsiranda nuo intensyvaus mirksėjimo, prisimerkimo, akių trynimo ir pan. Šiai jautriai odos sričiai kenkia ir ilgas buvimas saulėje bei kt.aspektai.

Patamsėję ratilai – Ši problema dažniausiai atsiranda dėl nuovargio, akių įtampos, plonėjančios odos. Be abejo įtakos turi ir genetika, sveikatos problemos, pvz. mažakraujystė, chroninis nuovargis, kai kurie ilgesnį laiką vartojami vaistai ir pan.

Specialistai pataria jau nuo 20 metų pradėti rūpintis paakių oda ir naudoti lengvos konsistencijos paakių kremus – gelius ( drėkinančius , pvz. su vit C, hialuronu, jūros dumblais ir t.t. ) Vyresnėms moterims rekomenduojama naudoti stipresnius, turtingesnės sudėties paakių kremus ( peptidai, hialuronas, augalinės kilmės kamieninės ląstelės, vitaminai E A, kolagenas ir t.t. ).

Pagrindinės rekomendacijos prižiūrint paakių zoną yra :

  • Būtina nuplauti, nuvalyti makiažą. Galima vandeniu su prausykliu, bet specialūs makiažo valykliai, geriau nuvalys ir apsaugos gležną odą.
  • Rinktis ne veido kremą, o tam skirtą paakių. Yra daug mitų, kad nereikia specialaus kremo paakiams, tiks ir veido. Ne visai taip ! Pakenkt gal ir nepakenks, bet ir naudos didesnės neduos, nes paakių oda yra daug kartų plonesnė, jautresnė, daugelio akys yra jautrios , tad kremai skirti veidui yra visai kitokių koncentracijų, riebesni, „sunkesni“, koncentruoti, todėl ne tik apsunkina ploną odą, kas suteiks paburkimus, bet ir dažnai gali sukleti alergines reakcijas ar akių jautrumą.
  • Rinkitės pagal esamą problemą arba paakių odos būseną.
  • Netepkite storu sluoksniu, šiuo atveju daugiau nėra geriau. Pastovumas ir sistemiškumas ( rytas, vakaras) yra tai, ko reikia odos priežiūrai.
  • Papildoma paakių priežiūrai galite naudoti paakių kaukes, jos būna gėlinės, kreminės, pleistriukų ( pathes ) pavidalo. Tai kosmetinė priemonė , kuri akimirksniu pagerina paakių odos būklę.

Alphascience EYE MATRIX restruktūrizuojantis apyakių kremas, 15ml

ONmacabim Neutrazen Coffebeen stangrinamasis kremas odai aplink akis, 15 ml

SKEYNDOR Corrective raukšles užpildantis paakių kremas

Nėra jokių produktų krepšelyje.

-15% nuolaida pirmam užsakymui
Prenumeruokite dabar, kad gautumėte nemokamą nuolaidos kupono kodą. Nepraleiskite progos!
    PRENUMERUOTI
    Ne, ačiū