Maisto netoleravimo testas – tai maisto produktų tinkamumo tyrimo metodas, kurio metu nustatoma, kaip į skirtingus maisto produktų ektraktus reaguoja Imunoglobulino G klasės antikūnai. Tyrimo metu nustatomi reakcijų jautrumo tipai – nuo neutralių ar mažiausiai kraujo ląsteles pažeidžiančių reakcijų iki grėsmingų, įspėjančių, jog vienas ar kitas produktas visiškai netinka organizmui.
- Testas atliekamas naudojant inovatyvią technologiją – mikrogardelę, kurią sudaro 170 skirtingų maisto ir jo priedų ekstraktų, 5 standartai ir kontrolinis mėginys;
- Šis metodas yra pusiau kiekybinis, todėl testo metu gaunami rezultatai yra tikslesni lyginant su maisto netoleravimo testais, kurie nustato tik kolorometrinį intensyvumo pokytį;
- Mikrogardelės technologija pagrįstas metodas leidžia gauti tikslius rezultatus naudojant ypač mažą kiekį kraujo mėginio (testui reikia tik 4 μL kraujo serumo) todėl tinka ir kapiliarinis kraujas (iš piršto).
Atlikus „IAMFOODTEST“ maisto netoleravimo testą elektroniniu paštu gausite tyrimų atsakymus – rekomendacijų knygą, kurioje rasite:
- Maisto netolerancijos jautrumo tipus 4ių balų skalėje net 170iai skirtingų maisto produktų
- Individualios mitybos rekomendacijas.
Tiriami maisto produktai:
- VAISIAI
- Obuolys, Abrikosas, Bananas, Karambola, Kokosas, Datulė, Figa, Gvajava, Kivis, Kininis ličis, Mangas, Papaja, Pasiflora, Persikas, Ananasas, Raukšlėtasis melionas
- CITRUSINIAI VAISIAI
- Citrina, Greipfrutas, Žalioji citrina, Mandarinas, Apelsinas
- UOGOS
- Vyšnia, Gervuogė, Dumplainio uoga, Bruknė, Vynuogė, Kadagio uoga, Razina, Šaltalankis, Braškė
- GRŪDAI
- Burnotis, Miežiai, Grikiai, Kietieji kviečiai, Linų sėmenys, Kamuto kviečiai, Salykliniai miežiai, Sorų kruopos, Avižos, Bolivinė balanda, Ryžiai, Rugiai, Sezamas, Spelta kviečiai, Kviečiai
- MĖSA
- Jautiena, Šerniena, Vištiena, Elniena, Antiena, Briediena, Žąsiena, Aviena, Kiauliena, Kalakutiena, Veršiena
- DARŽOVĖS
- Artišokas, Alijošius, Avokadas, Burokas, Brokolis, Briuselio kopūstas, Raudonasis kopūstas, Morka, Žiedinis kopūstas, Saliero stiebas, Lapinis burokėlis, Kininis kopūstas, Agurkas, Baklažanas, Cikorija, Lapinis (Kale) kopūstas, Kaliaropė, Poras, Salota, Cukrinis kukurūzas, Svogūnas, Bulvė, Ridikas (raudonasis ir baltasis), Savojinis (gūžinis) kopūstas, Špinatas, Saldžioji paprika, Batatas (saldžioji bulvė), Pomidoras, Bulvinė saulėgrąža (topinambas), Vynuogių lapai, Cukinija, Česnakas
- ANKŠTINĖS DARŽOVĖS
- Japoninė pupuolė, Pupa, Pelėžirnis, Šparaginė pupelė, Žirnis, Valgomasis lęšis, Raudonoji pupelė, Sojų pupelė, Baltoji pupelė
- JŪROS GĖRYBĖS
- Ančiuviai, Midijos, Omaras, Aštuonkojis, Austrė, Šukutė, Krevetė, Kalmaras
- RIEŠUTAI IR SĖKLOS
- Migdolo riešutas, Kanapė, Anakardžio riešutas, Lazdyno riešutas, Žemės riešutas, Pistacija, Saulėgrąžų sėklos, Valgomasis kaštainis, Graikinis riešutas, Brazilinis riešutas
- GRYBAI
- Baravykas, Pievagrybis, Valgomasis dantenis (Šitake grybas)
- PIENAS IR JO PRODUKTAI
- Kazeinas, “Čederio” sūris, “Gouda” sūris, Varškė, Ožkos pienas ir sūris, Kefyras, Pieno baltymas, Mocarela sūris, Avies pienas ir sūris
- PRIESKONIAI
- Anyžius, Kvapusis pipiras, Lauro lapas, Kmynas, Kardamonas, Kajeno pipiras, Cinamonas, Kalendra, Karis, Krapai, Imbieras, Aitrioji paprika, Garstyčios, Petražolė, Žaliasis pipiras, Aguona, Bazilikas, Vanilė
- ŽUVIS
- Karpis, Šamas, Atlantinė menkė, Vėžys, Silkė, Plekšnė, Ledjūrio menkė, Lašiša, Jūrų liežuvis, Upėtakis (Vaivorykštinis upėtakis), Tunas
- KITI PRODUKTAI
- Kakava, Vištos kiaušinio baltymas, Vištos kiaušinio trynys, Kava, Kiaulpienė, Gliutenas, Vynuoginė sraigė, Vištos kiaušinis, Anties kiaušinis, Dilgėlė, Juodoji alyvuogė, Žalioji alyvuogė, Pektinas, Mielės (Alus, Duona)