PILINGAS

pilingas

Pilingas – tai viena iš higieninių odos valymo priemonių, kuriomis šaliname suragėjusiį epidermio sluoksnį. Taip pat jis stimuliuoja odos ląstelių medžiagų apykaitą, dėl ko oda atsinaujina tiek paviršiuje, tiek ir iš vidaus. Pilingo esmė yra : valyti ir atsluoksniuoti. Yra pilingai skirti namų sąlygomis naudoti ir skirti profesonaliam naudojimui ( t.y. dermatologams,kosmetologams) Pilingai naudojami tiek veido, dekolte,kalklo srityse ,tiek ir kūno ar rankų odai prižiūrėti.

Pilingo funkcijos:

  • Padeda ląstelių regeneracijai
  • Pagerina kraujotaką
  • Šviesina pigmentines dėmes ,suvienodina odos spalvos netolygumus
  • Gerina odos tonusą ir lygina reljefą
  • Turi antibakterinių ir priešuždegiminių savybių
  • Pagerina odos būklę
  • Pagreitina odos atsinaujinimą,nes yra stimuliuojamas elastino ir kolgeno susidarymas
  • Jauninamasis poveikis

Pilingai yra skirstomi pagal veikimo pobūdį:

  • Fiziniai (  ultragarsas, lazeriai)
  • Mechaniniai ( mikrodermabrazija, dermabrazija, gomažinis pilingas, )
  • Cheminiai : Paviršinis ( fermentis pilingas,tai alfahidroksi rūgštys AHA: Glikolio r.pieno r.ir t.t. ) , Vidutinis  ( betahidroksi rūgštys BHA : salicio r.), Gilusis  ( fenolio r. ,Tca rūgšts )

Cheminis pilingas –  tai cheminis tirpalas, kuris pašalina paviršinį negyvų ląstelių sluoksnį nuo epidermio veido, kaklo, dekoltė srityse.  Šiuo kontroliuojamu būdu siekiama pagerinti odos tekstūrą. Tai yra paplitęs ir saugus dermatologinis-kosmetologinis  gydymas, kurio nauda yra gerai žinoma nuo Antikos laikų: po maudynių asilės piene, Kleopatros oda tapo lygesnė dėl piene esančios pieno rūgšties.

Šiuolaikininiame grožio ir sveikatos pasaulyje Cheminis šveitimas yra viena populiariausių procedūrų. Cheminio šveitimo dėka klientas gali greitai pajusti teigiamą ir norimą efektą. Jau po pirmųjų procedūrų oda atrodo jaunesnė,lygesnė,skaistesnė.
Cheminio šveitimo procedūros metu yra sunaikinamos jungtys tarp ląstelių to pasekoje taip pašalinamos suragėjusios , negyvos ląstelės. Kai pastarosios pasišalina, gilesniuose odos sluoksniuose gaunama „energija“ ,oda gauna tarsi „programą atsinaujinti“ir pradeda greičiau gaminti kologeną ir elastiną, taip mums reikalingus,kad oda butų tampri,elastinga ir su geru tonusu ( liftingo efektas).

Cheminiai pilingai yra mono: (dominuoja viena rūgštis) arba daugialypiai ( keletas rūgščių ir veiksimingų medžiagų deriniai).

Kokio pilingo mums reikia, geriausiai nuspręs specialistai, jie parinks tai atsižvelgiant į :

  1. norimos problemos sprendimą
  2. Odos tipą ir jautrumą
  3. Sezoną
  4. Esamos problemos gylumą
  5. sveikatos būklę einamuoju periodu
  6. Individualias kliento-paciento savybes,norus,galimybes

Rūgščių grupės :

AHA-rūgštys (alfa hidroksirūgštys) yra natūralios vaisių ir pieno rūgštys, gaunamos iš vynuogių, obuolių, alyvuogių, citrinų ir pieno. Jos gerai prasiskverbia į odą ir ten pagreitina ląstelių atsinaujinimą. AHA rūgščių dėka, oda tampa gaivesnė ir lygesnė. Jos taip pat teigiamai veikia jungiamojo audinio kolageną. Dėl stipraus dirginančio poveikio AHA-rūgštys didelėmis koncentracijomis gali būti skiriamos tik patyrusių kosmetologų ir odos gydytojų. Viena plačiausiai naudojamų aha rūgščių yra: glikolio r.migdolu,citrinų rūgštys.

BHA-rūgštys (Beta hidroksirūgštys ) dažnai vartojamos kartu su AHA-rūgštimis. Žinomiausia yra salicilo rūgštis. Ji valo odą tirpdydama odos raginį sluoksnį ir taip palengvina negyvų ląstelių pasišalinimą.

PHA-rūgštys (Poli hidroksirūgštys) Randama raugintame piene, jogurte, mėlynėse, klevų suloje, oboliuose, pomidorų sultyse, vynuogėse. Svarbi NMF – natūralaus odos drėgmės faktoriui, t.y. natūralus odos drėgmės balanso elementas. Stimuliuoja kolageno gamybą odoje, atsako už odos tarpląstelinį  bioryšių tvirtumą,įtakos turi odos elastingumui. Pieno rūgštis

PH svarba: Rūgščių naudojimo pradžioje rekomenduojama pradėti nuo mažiausios koncentracijos (pvz.,5%). Adaptacijos periodu tik užsitepus odą gali padilgčioti, tai yra normalu. Rūgštims yra būdingas dilgčiojimas ir jis kyla greičiau dėl žemo produkto ph, nei dėl pačių rūgščių poveikio.

Kuo produkto ph žemesnis, tuo greičiau ir intensyviau rūgštis veikia. Profesionalaus stiprumo pylinguose (kuriuos naudoja gydytojų,kosmetologų  kabinetuose) ph gali tesiekti tik 0.6-1 ph.

Namie naudojamų priemonių optimalus ph turėtų būti tarp 3-4ph. Odai pripratus prie rūgščių galima pradėti naudoti ir aukštesnes, nei 5%  koncentracijas.  Pradedant naudoti rūgštis reiktų turėti omenyje ir tai, kad jų poveikis yra kaupiamasis efektas ,didėja palaipsniui.Taip pat yra galimas odos valymosi periodas, kai odos būklė gali pablogėti  prieš pagerėjant.

Cheminiai Pilingai yra skirstomi pagal atsliuoksniavimo gilumą:

  • Paviršiniai
  • Vidutinio gilumo
  • Gilūs

Cheminiai  pilingai gali būti skirstomi į pagal tai, ko siekiame ar paveikti dermą ar epidermį?

KEROLEGULIATORIAI– raginio odos sluoksnio reguliavimas
Kerolitikai ( suardo raginį sluoksnį-eksfoliacija) pvz. Salicio r.
Keroplastikai ir eksfoliacija ir patempimo efektas) pvz. Migdolų r.
BIOSTIMULIATORIAI– dermos ( tikrosios odos) biostimuliacija
Sprendžia dermos ( tikrosios odos) problemas, tokias,kaip elastingumo stoka, randai,raušlės
Tai pvz.: piruvininė r.

Cheminių Pilingų indikacijos:

  • Hiperpigmentacija
  • Seborėja
  • Odos senėjimo profilaktika
  • Pogimdyvinių strijų mažinimas
  • Hiperkeratozė
  • Raukšlės
  • Spuogai
  • Randai
  • Atoniška- suvytusi  oda
  • Spalvos nevientisumas, bei papilkėjusi spalva
  • „pavargusi“ oda

Pilingų kontraindikacijos:

  • Hiperpigmentacijos tikimybė
  • Randų susidarymo tikimybė
  • Nemalonūs pojučiai procedūros metu ir po procedūros

Procedūrų nauda :

Riebiai odai, su polinkiu susidaryti spuogams – yra veiksminga priemonė jaunatvinių spuogų formoms gydyti , sumažėja poros bei uždegimas, palengvėja užsikimšusių riebalinių liaukų valymasis, todėl lengviau patenka biologiškai aktyvūs ingredientai  sumažinantys riebalavimąsi. Sumažėja randelių ir hiperpigmentacijos atsiradimo tikimybė.
Pigmentuotai odai– koreguoja įvairius odos trūkumus: tokius,kaip netolygią pigmentaciją, išbėrimus, kitus odos pakenkimus .Balinančios medžiagos lengviau patenka į odą, o AHA rūgštys (vyno, pieno, citrinų r.) atlieka balinamąjį ir šviesinamąjį odos poveikį,sulygina odos splavos vientisumą bei koloritą.
Odos raudoniui,rožinei bei kuperozei – mažina odos jautrumą ir paraudimą, gyliai sudrėkina,stiprina odos kapiliarinį  tinklą.
Sausai odai– pašalinus senas ląsteles nuo viršutinio odos sluoksnio, pagreitėja  naujų ląstelių atsinaujinimas, sustiprėja odos apsauginis barjeras,  padidėja bendra odos drėgmė, gerėja odos struktūra.
Atoniškai, suvytusiai odai– palengvėja aktyvių komponentų įsiskverbimas į giliuosius sluoksnius, drėkinimas, dėl geresnio drėkinimo ir kolageno stimuliacijos bei gliukozaminogliukanų sintezės palygėja oda.

Nėra jokių produktų krepšelyje.

-15% nuolaida pirmam užsakymui
Prenumeruokite dabar, kad gautumėte nemokamą nuolaidos kupono kodą. Nepraleiskite progos!
    PRENUMERUOTI
    Ne, ačiū