Natūrali ir ekologiška kosmetika

Tikriausiai dauguma žmonių sutiks, kad šiandien internetinėje erdvėje teikiamais patarimais vadovaujasi nemaža dalis gyventojų, o sensacingi pranešimai itin dažnai pateikiami pasitelkiant nuomonių lyderius, dažnai sulaukia geresnio atsiliepimo visuomenėje nei specialistų atsiliepimai. Tad labai raginame žmones informaciją rinktis itin atidžiai, ypač kai kalba eina apie kosmetiką – sako sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis.

Kas yra natūrali ir ekologiška kosmetika? Dažnas susiduria su tokia dilema. Tačiau žmonėms labai svarbu žinoti, kad tai nėra tapatūs dalykai! O išgąsdinti parabenais, dažnas nežino, kad kosmetikos sudėtyje esantys cheminiai priedai taip pat nebūtinai bus kenksmingi sveikatai. Kiekvienam žmogui – vartotojui yra tai svarbu žinoti, kad negalima dėti lygybės ženklo tarp „natūralus“ ir „ekologiškas“.

Natūrali kosmetika –  tai priemonės, kurių didžioji dalis ar net visi ingredientai yra neperdirbti ir natūralūs. Jei natūralios sudedamosios dalys išgaunamos iš augalinių šaltinių taikant tinkamus jų apdorojimo metodus ir kurių daugiau kaip 50 proc. molekulinės masės sudaro natūralios medžiagos – tokia medžiaga laikoma natūralios kilmės.  Tačiau nėra užtikrinama ar tokios natūralios medžiagos išgautos iš auginamų ekologiškai produktų ir ar šiuose produktuose nėra sintetinių ar cheminių priedų.

Kitaip tariant, ekologiška kosmetika gali būti natūrali, bet natūrali kosmetika nebūtinai bus ekologiška, nes ekologiškos kosmetikos gamintojams keliami standartai ne tik kosmetikos priemonių sudėčiai, bet ir jų ingredientų auginimo ar išgavimo būdams. Ekologiškai kosmetikai yra keliami griežti reikalavimai. Priemonės turi būti pagamintos iš natūralių, ekologiniuose ūkiuose išaugintų žaliavų, turi būti užtikrinamas minimalus cheminių reakcijų kiekis, prekių pakuotės turi būti perdirbamos.  Ekologiškoje kosmetikoje nebus sintetinių kvapiklių, dažiklių, konservantų, mineralinių aliejų. Toks gaminys turi būti sertifikuotas ir paženklintas. Ekologiškos kosmetikos sertifikatas reiškia, kad produktas buvo įvertintas tam tikros nepriklausomos organizacijos kaip atitinkantis ekologinio standarto reikalavimus.

“Spaudoje labai daug pasirodo straipsnių, užrašų ant kosmetikos pakuočių, kad gaminiai “be parabenų. Tačiau parabenų taip pat yra įvairių ir sveikatai pakenkti gali tikrai ne visi iš jų. Pateikti Vartotojų saugos mokslinio komiteto duomenys, kad metil-, etil-parabenai yra saugūs vartotojams, o butil- ir pentil- parabenus galima naudoti su tam tikromis išimtimis“, – teigia  dr. Natalija Liškauskienė, asociacijos LIKOCHEMA atstovė. Na o kas vis tiek ieško visko, kas daugiau natūralu, tai reiktų žinoti, kad natūralios kosmetikos konservantai yra augalinės kilmės. Tai vitaminai A, E, C, rozmarino ekstraktai, sodos benzoatas ir kiti.

Natūralios kosmetikos pranašumai ir trūkumai :

 

  • Aukšta kaina, tačiau tai yra gera investicija į ateitį, nes ilgalaikis tokios kosmetikos naudojimas sukelia ilgalaikius odos pokyčius.
  • Sunku rasti tikrai natūralų produktą. Yra nemažai gamintojų, prisidengiančių natūralios kosmetikos etiketėmis, todėl iš didelės kosmetikos produktų pasiūlos sunku rasti tikrą.
  • Neigiamas didelis sintetinių medžiagų poveikis odai, ko neturi natūrali kosmetika.
  • Neduoda greito efekto kaip gydomoji kosmetika, bet idealiai tinka ilgesnei naudojimo perspektyvai.
  • Nėra kvapų, kam patinka vidėlto „skaniai„ kvepiantys kremai, gali nuvilti bekvapiais produktais.
  • Tekstūros kiek kitokios, nei „tirštų ar mikštų lyg pūkas“ įprastinės kosmetikos produktų

Mano nuomone, kokią kosmetiką rinktis yra jūsų požiūris, gyvenimo būdas, jūsų odos būklė, problemos ir įpročiai. Be abejo čia geriausiai jums pagelbėti gali specialistas, bet jei tokio neturite, mano patarimas būtų toks: pasverkite kokio efekto tikitės, greito, ilgalaikio, ar patinka kvapai, ar esate alergiškas, ar mėgstate itin malonias tekstūras ar propaguojate „veganišką- natūralų“ gyvenimo būdą ir pan.

Visiems skoniams, situacijoms, taipogi ir visoms odos problemos yra sava, labiausiai tinkama kosmetika. Faktas, kad nereikia bijoti visų parabenų, nes ne visi yra kenksmingi, kita vertus, kas nori vartoti eko ar natural ženklais pažymėtus gaminius, tikrai galime surasti ir natūralius ir veiksmingus produktus.

Thalissi – Alissi Bronte, su kuria dirbu jau kurį laiką, vis labiau įtraukia mane ir mano klientų ratą plečia kasdien.. !

Tai unikali ir analogų Lietuvoje neturinti, užkariavusi stipriausias pasaulio rinkas, tokias kaip Jungtiniai Arabų Emyratai, Rusija, Kinija, Japonija ir kt., aukščiausios kokybės ispanų gamintojo „Thalissi“ ir „Alissi Bronte“ nišinė kosmetika. Jau nuo 1969 m. kuriami išskirtiniai kosmetikos produktai kuriuose dominuoja tik natūralūs ir organinės kilmės ekologiški ingredientai, o jos pagrindas – aukštos mineralizacijos terminis vanduo ir mažos molekulinės masės šalto spaudimo aliejai.

Ši „veganiška„ kosmetika skirta profesionalams bei tinkama kasdienei veido ir kūno odos priežiūrai. Efektyvi ir pasaulyje plačiai taikoma kosmetika naudojama po chirurginių, invazinių grožio procedūrų, chemoterapijos kursų – odos regeneracinių procesų atstatymui, gydymui, imuniteto gerinimui, mažų randelių lyginimui.

PRANAŠUMAS

Alissi Bronte ir Thalisi kosmetika yra didelė investicija į ateitį – ji padės įveikti daugelį odos problemų suteikiant ilgalaikį išliekamąjį efektą. Naudojant šią kosmetiką skatinamas odos struktūros atstatymas, išsaugomos natūralios odos apsauginės savybės, užkertamas kelias raukšlių atsiradimui ir veido odos papilkėjimui, odos išsausėjimui ir suglebimui.

Augalai ir jų ekstraktai, kurių gausu šios kosmetikos sudėtyje, yra seniausi ir patikimiausi antioksidantų šaltiniai žemėje, apsaugantys veido odą nuo priešlaikinių senėjimo procesų, sukuriantys stiprią apsaugą nuo žalingų UV spindulių bei pigmentinių dėmių atsiradimo.

Didžiausias pranašumas yra tas, jog šios kosmetikos komponentai yra susmulkinti į mažas molekulių kombinacijas, tad tai priemonėms leidžia pasiekti ir  veikti skirtingus epidermio sluoksnius.  Svarbu tai, kad viskas, kas patenka ant Jūsų veido odos, o vėliau ir į organizmą – nėra kenksminga ir saugu naudoti.

SAUGUMAS

Ši kosmetika atitinka aukščiausius Europos ir pasaulio standartus, įskaitant ISO 9001:2000 standartus ir GPM. Kosmetikai naudojami augalai yra sertifikuoti pasaulyje pripažintu „Ecological Organic Plantatios” sertifikatu. Norėdami išgauti geriausius ingredientus iš gamtos turtų Alissi Bronte ir Thalisi naudoja pačią pažangiausią įrangą savo sertifikuotose laboratorijose.

Šioje kosmetikoje nėra mineralinių aliejų, parafino, parabenų, konservantų, genetiškai modifikuotų organizmų, dirbtinių kvapų ir sintetinių dažiklių.

 

 

Nėra jokių produktų krepšelyje.

-15% nuolaida pirmam užsakymui
Prenumeruokite dabar, kad gautumėte nemokamą nuolaidos kupono kodą. Nepraleiskite progos!
    PRENUMERUOTI
    Ne, ačiū