Oksidacinis stresas ir žala odai

Laisvieji radikalai susidaro organizme kaip šalutinis produktas vykstant natūralioms deguonies reakcijoms, kurių metu gaminama gyvybinei veiklai būtina energija, o šių radikalų susidarymą skatina neigiami aplinkos veiksniai:

tabako dūmai, saulės spinduliai, cheminės medžiagos, konservantai, emocinis stresas, alkoholis, vaistų vartojimas, ydingas darbo ir poilsio režimas, netaisyklinga mityba, infekcinės uždegiminės ligos, judėjimo stoka

52 ląstelių membranose randamos molekulės yra ypatingai pažeidžiamos laisvųjų radikalų poveikio, kadangi jiems susikabinus įvyksta staigi reakcija, kurios metu ląstelės apsauginiai elementai atskiriami vienas nuo kito ir to pasekmė – sienelės angos, pro kurias laisvieji radikalai gali prasiskverbti ir ląstelės branduolyje pakeisti genetinę informaciją, o šitai sukelia įvairias mutacijas ir degeneracines ligas.

Kovai su laisvaisiais radikalais oda pasitelkia antioksidantus!

Antioksidantai yra cheminiai elementai, mažinantys laisvųjų radikalų poveikį arba užkertantys jam kelią. Jie dovanoja elektroną laisviesiems radikalams, taip sumažindami jų reaktyvumą. Antioksidantai nepakartojami tuo, kad jie gali paaukoti elektroną patys netapdami reaktyviniais laisvaisiais radikalais. Antioksidantai tai: vitaminai, mineralai ir kitos maistinės medžiagos, kurios saugo ląsteles nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Ekspertai mano, kad laisvųjų radikalų žala vaidina svarbų vaidmenį daugelio lėtinių ligų progresavime, tokių kaip aterosklerozė, vėžys ar artritas. Laisvieji radikalai taip pat gali daryti žalą imuninei sistemai. Taigi, antioksidantai kovoja su žalingu laisvųjų radikalų poveikiu ir padeda išlaikyti stiprią imuninę sistemą, taip pat padeda geriau apsisaugoti nuo peršalimo, gripo ir kitų infekcijų. Oksidacinė pažeida taipogi greitina senėjimo procesą ir labai kenkia odai. Vitaminas C yra visų laikų žinomiausias antioksidantas kosmetikoje, todėl yra labai vertinamas ingredientas kosmetikos produktų gamyboje. Taip pat tokie antioksidantai, kaip selenas, aminorūgštys; cisteinas, metioninas, glutationas, vitaminai E ir A, likopenas, karotenoidai, kofermentas Q10, polifenoliai, flavonoidai, lipo rūgštis ir melatoninas yra stipri komanda prieš oksidacinį stresą ir žąlą odai.

Mano pamėgti ir klientų labai giriami geriamų antioksidantų variantai:

Biocyte Glutathion liposomal
Geriamas skystas KOLAGENAS
LIQUID LIFE Radiance- maisto papildas odai, paukams, nagams

Nėra jokių produktų krepšelyje.

-15% nuolaida pirmam užsakymui
Prenumeruokite dabar, kad gautumėte nemokamą nuolaidos kupono kodą. Nepraleiskite progos!
    PRENUMERUOTI
    Ne, ačiū