8 stulbinantys fitoestrogenų privalumai odai

Suprantant mūsų hormonų galią, galima daug ko išmokti ir atrasti priemonių, padedančių ilgiau išlaikyti odą jauną, skaisčią ir pridrėkintą. Todėl dalinuosi tuo, kas veikia ir suteikia neapčiuopiamą naudą didžiausiam kūno organui – odai.

 

Šiandien visas dėmesys fitoestrogenams. Jeigu negirdėjote apie juos, dalinuosi!

 

Fitoestrogenai yra mažos molekulės, panašios į estrogeną, tačiau gaunamos iš šių produktų: soja, žirniai, pupelės, grybai, kopūstai, šermukšniai, šalavijas, dobilai. Nors jau seniai žinoma, kad minėti maisto produktai yra naudingi bendrai sveikatai, yra mokslinių įrodymų įrodančių, kad daugelio rūšių fitoestrogenai (naudojami lokaliai) turi pranašumų, kovojant su odos senėjimu. Todėl dalinuosi net 8 fitoestrogenų naudomis mūsų odai.

 

  1. Lengvai absorbuojami per odą.

Fitoestrogenai lengvai absorbuojami per odą ir, skirtingai nuo daugelio odos senėjimą stabdančių ingredientų, fitoestrogenų molekulės aktyvuoja odos ląstelių mechanizmus, kad sukurtų sveikos, spindinčios odos elementus.

 

  1. Sustiprina odos atkūrimo sistemą.

Tyrimai rodo, kad, aktyvindami odos receptorius, fitoestrogenai taip pat suaktyvina fibroblastus, keratinocitus ir kitas odos ląsteles, tai padeda kolageno susidarymui. Vadinasi, skatinamas odos atstatymas ir gerinama odos kokybė.

 

  1. Padeda odai spindėti be didelių pastangų.

Fitoestrogenai skatina hialurono rūgšties gamybą. O hialuronas, kaip žinia, padeda išlaikyti odos elastingumą ir jaunystę.

 

  1. Padeda atitolinti odos suglebimą.

Įrodyta, kad fitoestrogenai padidina elastino gamybą. Priminsiu: kolagenas atsakingas už odos stangrumą, o elastinas vaidina svarbų vaidmenį odos išvaizdai: padeda išlaikyti odos stangrumą, gydyti žaizdas, randelius.

 

  1. Ramina odą.

Fitoestrogenai ramina odą ir balansuoja riebalų gamybą tam, kad sumažintų uždegimą ir dirginimą. Kai kurie tyrimai parodė, kad fitoestrogenai yra galingas priešuždegiminis mechanizmas, padedantis balansuoti odos būklę.

 

  1. Laisvųjų radikalų gaudytojai.

Nors ne visi antioksidantai yra fitoestrogeniniai (pvz. vitaminas C nėra fitoestrogenas), visi fitoestrogenai yra laisvųjų radikalų gaudytojai, ir tai yra dar viena priežastis, kodėl fitoestrogenai padeda išlaikyti odos jaunystę.

 

  1. Padeda apsaugoti odą nuo saulės daromos žalos.

Daugybė mokslinių tyrimų pabrėžia fitoestrogenų gebėjimą apsaugoti odą nuo kenksmingų saulės spindulių. Genisteinas (gaunamas iš riešutų arba sojos) – vienas labiausiai ištirtų fitoestrogenų – įrodo šį poveikį.

 

  1. Mažina ir padeda išvengti pigmentinių dėmių susidarymo.

Skirtingai nuo estrogenų, fitoestrogenai slopina melaniną, mažina pigmentines dėmes ir skaistina odą. Rezultatas: švytinti, skaisti, lygi oda.

-15% nuolaida pirmam užsakymui
Prenumeruokite dabar, kad gautumėte nemokamą nuolaidos kupono kodą. Nepraleiskite progos!
    PRENUMERUOTI
    Ne, ačiū