Super maistas! Greitas planas pavasariui!

Artėjant PAVASARIUI, dažnas iš mūsų jaučiamės pavargę fiziškai ar emociškai, nepatenkinti odos ar plaukų kokybe. Ir tai nenuostabu, juk ilgą periodą gyvename be saulės, valgome prėską maistą ar dirbtinai nokintus vaisius ir daržoves, gyvename dirbtinai šildomose patalpose, o ir dažnas dar nevartojame tinkamo kiekio vandens….tad suskubkime pagerinti savo organizmo ir odos būklę ir pasitikimę pavasarį atsinaujinę, pajaunėję, pagražėję su šypsena veide ir širdyje!

Tau gali padėti SUPER MAISTAS! GREITAS PLANAS PAVASARIUI!

Ką valgome, tas ir esame.. Arba valgai ką nori, arba atrodai kaip nori.. Kaip viduje, taip ir išorėje!

Žodziu esame girdėję aibę patarimų, nuomonių, perskaitę ne vieną straipsnį apie sveiką mitybą!! Taip, egzistuoja t.t.taisyklės, taip yra t.t.patarimai, kurie veikia. Ir yra maistas, kurį galima pavadinti grožio maistu, arba mityba orentuota ne tik į sveikatą, savijautą, bet ir ypač gerai veikianti mūsų mūsų grožį.

Tai supermaistas, tarsi vidinė kosmetika veikianti tavo odą iš vidaus.

Morkos – gausu beta karotino, vit A, kuris būtinas norint sumažinti spuogų kiekį ir sureguliuoti sebumo išsiskyrimą, sumažinti odos ragėjimą bei sausumą. Vit A svarbus ne tik odos regerecijai, atsistatymui ,bet ir akims, plaukams.

Špinatai– vit C it vit E bomba. Juose taip pat yra : B6, cinko, seleno, beta keratino, flavanoidų, tai stiprus poveikis imunitetui, odos skaistumui ir jos sveikatai.

Avokadai – tai riebalų, baltymų ir angliavandenių šaltinis. Juose yra folio rūgšties, vitamino C, B grupės vitaminų bei riebaluose tirpių vitaminų A, E, K. Avokadai taip pat yra omega-3 bei omega-6 riebalų rūgščių šaltiniai, jie savo sudėtyje turi mineralinių medžiagų: vario, kalio, magnio. Taipogi avokadai yra skaidulinių medžiagų bei mononesočiųjų riebalų šaltinis o avokaduose esanti oleino rūgštis pasižymi uždegimą, kuris yra daugelio lėtinių ligų priežastis, mažinančiu efektu. Avokaduose taip pat gausu skaidulinių medžiagų, jos gali padėti išvengti vidurių užkietėjimo, padėti sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Avokadas tai tikra sveikatos ir grožio ” bomba”!!!!

Kiviai – kivių vaisiuose esantys polisacharidai gali dvigubai padidinti kolageno sintezę organizme. Kiviuose yra ir antioksidanto liuteino, kuris yra neįtikėtinai naudingas odos sveikatai, saugo odą nuo UV spindulių. Liuteinas ne tik apsaugo odą, bet ir yra galingas fitocheminis junginys, kuris gali užkirsti kelią daugeliui akių ligų, įskaitant su amžiumi susijusią geltonosios dėmės degeneraciją.

Burokėliai – Ge šaltinis, kas svarbu ne tik imuntetui, bet plaukams, odai ir visiems organams.Juose yra betaino, kuris gerina kepenų veiklą ir skatina jas apsivalyti nuo toksinų. Todėl burokėlius verta valgyti, nes jie padeda pašalinti toksinus ir kitas kenksmingas medžiagas iš organizmo.Be to burokėlių sudėtyje yra antioksidantų, kurie kovoja organizme su laisvaisiais radikalais.

Papaja – fermentų talpykla, kas gerina ir greitina virškinimo darbą ir tai tiesiogiai susiję su odos kokybe. Papajos vaisiaus ekstraktas pasižymi antioksidacinėmis, gydomosiomis, priešuždegiminėmis, priešgrybelinėmis ir antivirusinėmis savybėmis, todėl geba pašviesinti odą, ją suminkštinti, sumažinti odos raukšles, kovoti su akne ir atgaivinti odą. Dėl visų šių naudingų savybių papajos vaisiaus ekstraktas laikomas puikia veido odos priežiūros priemonių sudedamąja dalimi. Papajos vaisiaus ekstrakte esantys galingi fermentai, tokie kaip papainas ir chimopapainas, gali padėti veiksmingai sumažinti odos uždegimus.

Salierai– 95% sudaro vanduo,o likusi dalis elektrolitai, taigi tai papildoma drėgmė mūsų organizmams! Be to tai chlorofilo šaltinis, kas pasižymi prieuždegiminėmis savybėmis.

Sėklos – saulėgražų, moliūgų, kanapių sėklos, linų sėmenys – visos sėklos yra tikras auksas figūrai ir odai. Moliūgų ir saulėgražų sėklose yra daug seleno, vitamino E, magnio ir baltymų. Selenas ir baltymai stabdo raukšlių susidarymą, vitaminas E užtikrina odos drėkinimą, o magnis mažina stresą. Kanapių sėklos itin tiks kovojančioms su spuogais. Linų sėmenyse gausu baltymų, vitamino A ir skaidulų. Jos valo žarnyną, o kartu ir odos šlakus.

Riešutai – turi daug kaulus ir nervų sistemą stiprinančio magnio. Juose gausu cinko, labai reikalingo vaikams augti ir žaizdoms gyti, bei mangano, kuris saugo nuo laisvųjų radikalų. Riešutai – puikus vitamino E šaltinis, pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, stiprina organizmo imunitetą, gerina odos būklę, jos elastingumą. Vienintelė taisyklė vartojant riešutus, nepadauginti jų dėl kaloringumo. Maža saujelė bus pats tas.

Žalioji arbata – žaliosios arbatos kasdien reiktų išgerti bent tris puodelius. Joje gausu antioksidantų ir aminorūgščių – svarbu kovoje prieš pirmuosius senėjimo požymius.

Lašiša – lašišą valgyti labai sveika. Joje gausu omega 3 riebalų rūgščių ir vitamino D. Omega 3 riebalų rūgštys neleidžia odai išsausėti, stabdo raukšlių formavimąsi. Jei jų organizmas gaus pakankamai graži bus ne tik oda, bet ir vešlūs plaukai.

Kiekvieną dieną mes renkamės ką valgyti, kaip jaustis ir kaip atrodyti.

Su meile – sveikatos specialistė ir kosmetologė Sonata 

-15% nuolaida pirmam užsakymui
Prenumeruokite dabar, kad gautumėte nemokamą nuolaidos kupono kodą. Nepraleiskite progos!
    PRENUMERUOTI
    Ne, ačiū