Retinolis – kas tai?

Retinolis, tai – išviršiniam naudojimui skirta vitamino A forma, veikianti per odoje esančius retinoidų receptorius. Retinolis yra visų odos ląstelių funkcionavimo pagrindas. Jis veikia ląstelės branduolį ir skatina ląstelių regeneraciją bei atsinaujinimą.

Itin efektyvi priemonė prieš sunkiai gydomus bėrimus, pigmentacijos pakitimus bei raukšlių formavimąsi (bei jau esančias, susiformavusias raukšles).

Tiesą sakant priemonė tokia efektyvi, kad daugelis ją vadina „stebuklu”. Dėl savybių, skatinančių naujo kolageno gamybą odoje (kuris pakeičia seną, UV spindulių pažeistą kolageną) retinolis tikrai turi stebuklingų savybių, turint omenyje tai, kad labai nedaug preparatų, esančių rinkoje, gali pasiūlyti panašų (realų) poveikį.

Retinolis pakeičia „sugadintą” odą nauja, „normalia”, epidermis tampa lygesnis, poros mažesnės, raukšlės sumažėja arba išnyksta, apsilygina randeliai. O aknės atveju viena iš svarbiausių retinoidų savybių yra poveikis alfa reduktazės, kuri yra pagrindinis lėtinio odos uždegimo fermentas. Tuo tarpu dermis tvirtėja, tampa storesnis, pagaminama daugiau kolageno skaidulų, nes retinolis stimuliuoja kolageno gamybą Todėl oda atrodo jaunesnė ir akivaizdžiai stangresnė.

Retinolio pilingai yra plačiai naudojami profesionaliuose kabinetuose kaip  labai aktyvi procedūra keičianti odą. Tap pat retinolis naudojas ir namuose, tęstiniam odos atstatymui ir gydymui. Tad retinolio produktai – viena iš  efektyviausių odos jauninimo, atstatymo priemonių duodanti realius ir matomus rezultatus !

Retinolio poveikis odai priklauso nuo jo koncentracijos kosmetikos priemonėje. Kuo ji didesnė, tuo priemonė yra efektyvesnė. Dermatologai ir kosmetologai naudoja šią aktyviąją medžiagą ir didesnėmis koncentracijomis (daugiau nei 0,5 proc.), įvertindami galimą šalutinį poveikį, odos jautrumą, sudirginimus ir pan.

Retinolio formos :

  • Retinol – efektyvus, patvirtintas moksliškai, grynas vit A, plačiausiai naudojamas
  • Retinal – (retinaldehyde) stipri vitamino A forma, stipresnė už retinolį
  • Tretion arba Ritin A – pats stipriausias
  • Retinyl Palmitate – veikia kaip antioksidantas, yra saugus ir silpnesnis 20 kartų nei retinolis

Retinolio naudojimas:

Retinolio serumus ir kremus geriausia naudoti vakare, nes naudojant šią veikliąją medžiagą oda tampa jautresnė UV spinduliams, todėl reikėtų papildomai naudoti odos priežiūros priemones su SPF, ypač vasaros metu. Retinolis tinka ir jautriai odai, reikėtų atkreipti dėmesį tik į jo koncentraciją. Retinolį reikia pradėti naudoti palaipsniui, iš pradžių keletą kartų per savaitę, ir stebėti, kaip oda reaguoja. Jei nepastebima odos jautrumo, galima naudoti ir kasdien. Idealiausias laikas atlikti efektyviuosius retinolio pilingus yra nuo spalio iki kovo mėn, todėl tai ypač geras laikas stiprioms procedūroms, kad pavasarį pasitiktume ne tik atjaunėję, bet ir išprendę daugelį odos problemų,tokių, kaip:

  • Raukšlės
  • Odos reljefo vientisumo problema
  • Odos tonuso problemos
  • Randeliai
  • Pigmentacija
  • Persistuojanti aknė

Taigi išvada būtų tokia:

Retinolis yra visų odos ląstelių funkcionavimo pagrindas. Jis veikia ląstelės branduolį, t. y. ir skatina ląstelių aktyvumą, stiprina odos imunitetą. Kuo didesnė jo koncentracija, tuo jis efektyvesnis. Tai gydytojų dermatologų, kosmetologų ir klientų numylėtinis ir favoritas tarp daugelio kosmetinių medžiagų.
Tai viena stipriausių veikliųjų medžiagų veikianti odą atjauninančiai
! Norint gauti naudą o ne žalą, būtina specialisto konsultacija ir priežiūra.

P.S. prieš naudojant preparatus su retinoliu, rekomenduojama pasitarti su odos specialistu. Aktyvusis periodas retinolio naudojimui yra ruduo, žiema, ankstyvas pavasaris (spalio-kovo mėn).

Nėra jokių produktų krepšelyje.

-15% nuolaida pirmam užsakymui
Prenumeruokite dabar, kad gautumėte nemokamą nuolaidos kupono kodą. Nepraleiskite progos!
    PRENUMERUOTI
    Ne, ačiū