Dažniausiai daromos odos priežiūros klaidos

Per ilgametę mano patirtį pastebėjau, kad yra pagrindinės vyraujančios odos priežiūros klaidos, atsisakius jas daryti, netruks pastebėti gerėjančios odos būklės matomi rezultatai;

Dažna klaida yra plauti ją su muilu. Tai yra klaidingas pasirinkimas, nes taip suardomas odos PH, nes muile yra šarmo. Jei odos PH pažeidžiamas, tai oda netenka tarsi apsaugos, ko pasekoje yra neapsaugota nuo virusų infekcijų irk t.faktorių.

Kasdienis kruopštus odos valymas yra pagrindinė odos priežiūros  dalis.

Tinkamai  odą plauti  yra skirti specialūs plovikliai, kurie ne tik puikiai pašalina makiažo ir dulkių likučius, bet ir puoselėja odą nuo  pirmo prisilietimo  bei  paruošia odą  kitiems ritualo etapams.

Riebią odą reikia džiovinti spiritiniais preparatais. Netiesa, tokią odą reikia tinkamai plauti, tonizuoti, ypač gerai pridrėkinti o nakčiai naudoti riebiai odai skirtus kosmetikos preparatus. Kai riebi oda yra per daug džiovinama, ji atvirkščiai prigamina daugiau riebalų, nes toks yra jos gynybinis mechanizmas.

Norisi išspausti atsiradusius spuogus. JOKIU BŪDU! Tai viena opiausių problemų, nes dažna negali sulaikyti rankų nuo tokio “ įdomaus” darbelio, kas paskatina eilę odos problemų:

  • Oda apdraskoma, išdraskoma, suardomas jos hidrolipidas ( apsauginė plėvelė)
  • „Prisigaminame“ pigmentinių dėmių, dėmelių, randų
  • Išnešojame spuogus po visą odą, ar didesnį veido plotą
  • Pažeidžiame odos vientisum

Kam tas tonikas? Tonikas yra svarbus kosmetikos gaminys ir jo nauda tikra, ne menama. Jis ne tik pabaigia veido odos valymo procesą, bet ir tonizuoja bei drėkina odą , paruošia ją tolimesniems priežiūros etapams. Be to po toniko geriau įsigeria ir kremai, bei serumai.

Aš naudoju drėkinamąjį kremą, bet mane kažkodėl beria? O koks tas drėkinantis kremas? Kokiai odai jis skirtas? Tai jei jis skirtas sausai odai, o tavo oda yra mišri ar riebi, tai kaip nebers? Nemaišykime drėkinančio kremo skirto sausai odai ir mišriai!

Jų sudėtys bus skirtingos, nes sausai odai daugiau bus riebalų ne vandens kremo sudėtyje, o mišriai ar riebiai odai skirtame drėkinančiame kreme bus daugiau vandens nei riebalų. Tokia tai paprasta tikrovė.

Mano oda riebi, bet ją patepu maitinamuoju kremu, nes kartais ji būna ir sausa ją tarsi „ tempia“. Nereikia riebiai odai maitinimo ! Riebiai odai reikia drėkinimo, bet ne maitinimo.

Odos tempimas akivaizdžiai rodo ,kad oda yra netekusi drėgmės, todėl būtinai reiktų ne tik išorinio drėkinimo, bet neužmiršti ir vidinio drėkinimo resursų papildymo, t.y. naudoti tinkamą kiekį vandens.

Šaltuoju metu negalima naudoti drėkinančio kremo. Tai gana gajus mitas, kad šaltuoju metų laiku negalima drėkinti odos. Iš tikrųjų visais metų laikais būtina palaikyti odos drėgmės pusiausvyrą, ir net  žiemą, nes žiemos metu mūsų odą džiovina patalpose naudojamas šildymas.  Renkantis drėkinančias priemones šaltajam sezonui  reiktų  žinoti , kad labiausiai tiks kosmetinės priemonės su hidrolipidą stiprinančiomis veikliosiomis medžiagomis. Žiemos metui svarbiausia odą reikia maitinti, drėkinti ir saugoti nuo žvarbos.

Aš visai nenaudoju jokio kremo, nes mano oda riebi ir taip. Ko gero tai labiausiai stebinantis mane variantas?! O kodėl mes apsirengiame? Juk mūsų odai irgi būtinas „rūbas“ t.y. kremas, kuris atlieka aibę funkcijų : apsaugo, drėkina, veikia prieuždegimiškai, ramina, skatina odos gyjimą, regeneruoja ir t.t.

Turint riebią, spuoguotą odą ją būtina apsaugoti nuo išorės poveikio, t.y. nuo dulkių, taipogi nuo saulės , o naudojant pagal odos problemą arba pagal odos tipą, oda bus ne tik apsaugota, bet ir gaus tinkamą gydymą. Riebiai odai skirti kosmetiniai preparatai yra visiškai neriebūs, dažniausiai ypač „ lengvų „ tekstūrų.

Paakius tepu veido kremu. Na aišku gal kiek geriau, nei visai nieko nenaudoti, bet paakiai yra specifinė veido zona. Tai pati ploniausia oda, kuri pirmoji parodo mums amžiaus pokyčius, pati pirmoji reaguoja į stresą, gyvenimo būdą,mitybą ir pan. Be to šioje zonoje ypač paviršinės kraujagyslės. Paakių kremai skiriasi nuo veido kremo savo “svoriu”, ta prasme jie yra lengvesi, itin greitai susigeriantys, dažniausiai be jokio kvapo, kad nedirgintų. Be to paakių kremuose naudojama visai kita veikliųjų medžiagų kombinacja ir proporcijos.

Kartais nenuplaunu makiažo. Tai viena iš didesnių odos priežiūros klaidų. Makiažą būtina nuplauti! Oda tarsi “ nepailsi”, “nekvėpuoja“. Oda su sluoksniu makiažo , bei per dieną prisirinkusiomis dulkėmis, puiki terpė veistis bakterijoms, suerzinti odą ir susendinti ją be laiko. Visada atraskite 5 min ją tinkamai nuplauti ir leisti „ kvėpuoti“ naktį.

Nėra jokių produktų krepšelyje.

-15% nuolaida pirmam užsakymui
Prenumeruokite dabar, kad gautumėte nemokamą nuolaidos kupono kodą. Nepraleiskite progos!
    PRENUMERUOTI
    Ne, ačiū