Fotosensibilizatoriai (medžiagos jautriai reaguojančios į saulės spinduliuotę)

Vasarą reikia ypač atsargiai elgtis su fotosensibilizuojančiomis medžiagomis. T.y. tokios medžiagos, kurios ypač jautriai reaguoja į saulės spindulius ir gali paskatinti odos suerzinimus, alergines reakcijas, pigmentinių dėmių bei žaizdų atsiradimą.
☝️ nesikvėpinkite, kai einate į pliažą ar būnate daug gamtoje.
☝️atsargiai naudokite kai kuriuos eterinius aliejus.
☝️ kai kurie vartojami vaistai, pvz. tetraciklinų grupės antibiotikai, nesteroidiniai vaistai nuo uždegimo, vaistai nuo ritmo sutrikimų, kai kurie kontraceptikai bei antidepresantai.
☝️ kai kurios vaistažolės, pvz.jonažolė itin stipriai gali sureaguoti į saulę.
☝️ kai kurie tepami tepalai nuo venų, ar skausmo. Geriau jų netepti prieš saulės vonias ( tinkamiausias laikas bus į pavakarę ir prieš miegą naudoti).
☝️aknės gydymui skiriamas isotretinoinas bei benzoilo peroksidas.
Fotoalerginės reakcijos pasireiškia, kai UVA, UVB spinduliuotė per įvairias fermentų sistemas šiek tiek pakeičia organizme esančio vaisto struktūrą. Tuomet imuninė sistema pasikeitusį vaistą atpažįsta kaip svetimkūnį ir į jį reaguoja ginybiškai.
Ir nepamirškite, kad saulė yra aktyviausia nuo 13-15 h, taigi naudojant apsaugines SPF priemones veidui, bei kūnui, devėdami kepuraites ir saulės akinius, ir atsakingai elgdamiesi su išvardintomis fotosensibilizuojančiomis medžiagiamos, mes būsime apsaugoti nuo nepageidaujamų odos reakcijų.

Nėra jokių produktų krepšelyje.

-15% nuolaida pirmam užsakymui
Prenumeruokite dabar, kad gautumėte nemokamą nuolaidos kupono kodą. Nepraleiskite progos!
    PRENUMERUOTI
    Ne, ačiū