Hormonai

Hormonai daro didelę įtaką mūsų sveikatai, išvaizdai, savijautai. Hormonai įtakojantys odos būklę :

MELATONINAS – gerina miego kokybę, leidžia mums išsimiegoti. Gera miega kokybė yra labai svarbu ne tik savijautai, bet ir išvaizdai, odos būklei.

Reprodukciniai hormonai: Androgenai ir Estrogenai.

ESTROGENAI– moteriškumo hormonas. Formuoja moteriškos figūros tipą, išvaizdą ir net charakterį. Taipogi šio hormono įtaka odai yra labai svarbi: odos elastingumas, stangrumas ir tvirtumas priklauso nuo estrogeno.

ANDROGENAI – vyriški hormonai. Pagrindinis atstovas šių hormonų yra TESTERONAS. Androgenai turi didelę įtaką odos būklei.Šis hormonas įtakoja riebalines liaukas ir plaukų folikulų darbą. Jei šių hormonų yra per daug, tai sukelia hirsutizmą, odos riebumą, bėrimus.

ADRENALINAS – stresinių situacijų hormonas. Šiuolaikinis gyvenimo tempas ir ilgalaikis stresas įtakoja didelį šio hormono išsiskyrimą. Kompensuodami per didelįnir pastovų adrenalino išsiskyrimą, išsiskyria daugiau ir kortizolio bei testosterono.

INSULINAS – neutralizuoja organizme gliukozę. Šis hormonas yra gyvybiškai svarbus organizmui, nes aukštas cukraus lygis griaunančiai veikia visas organų sistemas.

SEROTONINAS – „Laimės hormonas”. Bloga miego kokybė ar nemiga mažina šio hormono kiekį. To rezultate, mažėja ir melatonino, o nuovargio požymiai netrukus matosi odoje.

KORTIZOLIS – streso hormonas. Savotiškas adrenalino pakaitalas. Skirtumas tame, kad kortizolis daro ne tokią didelę įtaką stimuliuodamas lėtinius procesus, kaip adrenalinas.

P.s. Mažiau saldumynų, cukraus. Mažiau streso. Mažiau blogų įpročių. Daugiau miego. Daugiau sporto. Daugiau gryno oro. Daugiau prisilietimų, apkabinimų. Būkime sveiki! 🧡🧡

Med.kosmetologė – Sonata

Nėra jokių produktų krepšelyje.

-15% nuolaida pirmam užsakymui
Prenumeruokite dabar, kad gautumėte nemokamą nuolaidos kupono kodą. Nepraleiskite progos!
    PRENUMERUOTI
    Ne, ačiū