Veido prausimas – svarbi odos priežiūros rutinos dalis

Veido prausimas yra svarbi odos priežiūros rutinos dalis. Dalinuosi patarimais, kaip prausti veidą ir kodėl tai ypač svarbu.

Nors veido prausimas gali atrodyti paprastas, tačiau jis reikalauja laiko ir dėmesio. Daugelis mano, kad veidą reikia nuplauti tik norint pašalinti makiažą arba kai veidas atrodo nešvarus. Tačiau rekomenduoju plauti veidą du kartus per dieną. Tiesa, veido prausimosi kartų skaičius gali būti mažiau svarbus nei tai, kaip atliekamas darbas. Nepriklausomai nuo odos tipo, tekstūros ar esamos būklės – nakties valymo rutina yra ypač svarbi.

Dienos makiažo ir susikaupusių nešvarumų pašalinimas padės paruošti odą prieš miegą naudojamoms priemonėms ir padės odai per naktį atsinaujinti.

Pasiruošę išgirsti patarimus, kaip taisyklingai plauti veidą?

  • Pirmiausia tinkamai nusivalykite visą makiažą. Naudokite švelnų makiažo valiklį prieš prausimąsi.
  • Veido valymui nenaudokite muilo, nes muilo gabalėliai gali pakeisti odos pH pusiausvyrą, todėl – atverti kelią bakterijų dauginimuisi. Tiesa, muilą galite naudoti, jeigu jis yra specialiai sukurtas veidui.
  • Prauskite veidą drungnu vandeniu. Išsklaidykime mitą: poros nėra durys. Karštas vanduo jų neatveria, o šaltas vanduo jų neuždaro. Tiesa yra tokia: kraštutinės vandens temperatūros gali sukelti dirginimą, todėl geriausia laikytis vidurio. Juk nenorite matyti paraudusios odos, kai žvelgoate į veidrodį.

Kasdienius prausiklius, kurių sudėtyje yra aktyvių šveičiamųjų ingredientų, tokių AHA rūgštys – pieno, glikolio, vaisių rūgštys – ir BHA rūgštys – salicilo, gluosnio žievės ekstraktai, rinkitės pagal specialisto patarimą (naudojimui etapais ar kaip kursą). Nes šios sudedamosios dalys ypač stipriai nušveičia odą. O per dažnas odos šveitimas, kaip žinome, gali sudirginti ir pažeisti odos barjerą.

  • Nepamirškite micelinio vandens. Micelinis vanduo – tai vanduo, kuriame yra micelių molekulių, kurios prisitvirtina prie makiažo ir kitų nešvarumų bei juos skaido. Micelinį vandenį rekomenduoju nuplauti.
  • Praleiskite nereikalingų įrankių naudojimą. Geriausias įrankis, plaunant veidą, yra ne kempinėlės, ne šluostės, kuriose kaupiasi bakterijos, o Jūsų rankos.
  • Nepamirškite kaklo ir žandikaulio apačios, jiems taip pat reikia meilės. Bonusas! Plaudami veidą atlikite veido valomąjį masažą: švelniai patrinkite pirštus aukštyn nukreiptais judesiais, kad suaktyvintumėte kraujotaką ir paskatintumėte odą išlikti natūraliai patempta. Šis masažo komponentas gali padėti veido raumenims atsipalaiduoti ir pailsėti.
  • Nusausinkite veidą minkštu rankšluosčiu. Nepamirškite veido švelniai paglostyti minkštu, antimikrobiniu rankšluosčiu, elkitės ypač atsargiai aplink jautrią paakių sritį.
  • Neprauskite veido per dažnai. Dažnai žmonės pamiršta, kad jie taip pat plauna veidą duše. Jeigu prausiatės duše – pasiimkite su savimi ir veido odos prausimosi priežiūros produktus, kad vėliau nereikėtų vėl veido prausti kriauklėje.
  • Naudokite rekomenduojamą produkto kiekį. Jei jums įdomu, kodėl jūsų valiklis neveikia taip, kaip buvo žadėta (arba kaip giriamas), patikrinkite, kiek produkto naudojate. Netaupykite ten, kur taupymas pridarys daugiau žalos negu naudos.
  • Veido prausimą užbaikite toniku. Nors techniškai tai nėra veido plovimo žingsnis, daugelis dažnai nepastebi to, kas ateina po prausimosi – tai odos pusiausvyros atkūrimas. Tonikai yra lengvos, skystos formulės, kurios iš pradžių buvo naudojamos norint atkurti odos pH, kad ji galėtų apsisaugoti nuo bakterijų ir žalos. Dabar daugelis tonikų turi papildomų privalumų, skirtų konkrečioms problemoms spręsti.

Ieškokite ingredientų, pavyzdžiui:

    • rožių vandens, kuris turi senėjimą stabdančių savybių,
    • ramunėlių, žinomų dėl savo raminamųjų savybių,
    • salicilo rūgšties arba hamamelio (padeda kovoti su spuogais).

 

  • Nepamirškite drėkinti. Be odos tonizavimo, įsitikinkite, kad padedate odai išlikti drėkinamai. Kai kuriems žmonėms patinka „tempimas“ po veido prausimo, tačiau tai yra per didelio sausumo požymis. Jei po plovimo oda nuolat jaučiasi sausa, pabandykite pakeisti valiklius. Rinkitės švelnų prausiklį arba prausiklį aliejaus pagrindu.
  • Nebijokite šiek tiek eksperimentuoti su veido odos prausimosi rutina. Pavyzdžiui, žmonės, kurių oda yra riebi, pastebi, kad prausiantis du kartus per dieną, spuogus kontroliuoti lengviau.

Visa tai reiškia: prausimasis yra tik pirmas žingsnis siekiant išlaikyti natūralią odos būklę. Likusi dalis priklauso nuo visų kitų serumų, drėkinamųjų kremų, dulksnų, veido kaukių – sąrašą būtų galima tęsti amžinai… Be to, veido odos būklei įtakos turi maistas, kurį valgote, fizinis krūvis, kurį gauna organizmas ir, žinoma, streso lygis.

TOP prausikliai SODERMOJE:

ONmacabim OXYGEN valomasis gelis, 200 ml

Obagi-C® C-Cleansing Gel prausiklis veidui su vitaminu C, 180ml

G.M. Collin puractive+ gelinis veido prausiklis, 200ml

Dermaceutic Foamer 5 prausiklis su 5% glikolio rūgštimi, 100ml

Innoaesthetics soft cleanser švelnus valomasis gelis, 200ml

Nėra jokių produktų krepšelyje.

-15% nuolaida pirmam užsakymui
Prenumeruokite dabar, kad gautumėte nemokamą nuolaidos kupono kodą. Nepraleiskite progos!
    PRENUMERUOTI
    Ne, ačiū